ATATÜRK ORTAOKULU'NDAN ULUSAL VE ULUSLARARASI  eTwinning ORTAKLIĞI
213
14:40
24.07.2020

          İlçemiz Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gülizar ÇOLAK rehberliğinde okul öğretmen ve idarecilerimizin desteği ile iki adet eTwinning projesine ortak olundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak "Sertifikalı Çevre Temizliği" adlı ulusal ve "Memleketimin Güzellikleri" adlı uluslararası eTwinning projelerine ortak olan Atatürk İlkokulu/Ortaokulu idareci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılı çalışmalarından dolayı öğretmenimiz Gülizar ÇOLAK'ı tebrik ederiz.

Proje adı: Sertifikalı Çevre Temizliği

          Ulusal düzeyde uygulayacak olduğumuz projemiz kapsamında, öğrencilerimizde çevre temizliğine dair bir farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Projenin 2020-2021 eğitim öğretim yılının Eylül ayı ile Haziran ayları arasında gerçekleştirilmesi ve okullarda öğrencilere daha önceden duyurular yapılarak projeye katılımın sağlanması planlanmaktadır.


          Günümüzde çevre kirliliği artmaktadır  ve temizlik bilincini oluşturmak da biz öğretmenlerin görevleri arasındadır. Proje dahilindeki okullarımızda  ayda bir kez olmak üzere "Okul Temizlik Günümüz" adlı bir çalışma yapılması, öğrencilerin hafta sonu bir günlerini  öğretmen danışmanlığında okul çevresinin, bahçenin, sınıfların, kütüphanenin vb temizlenmesi gibi etkinliklere ayırmaları planlanmaktadır. Öğrenciler yapılan temizlik etkinliğine katılmaları sonucunda sertifika ile ödüllendirilecektir. Ayda bir kez yapılacak olan temizlikler sonucunda toplamda 1 eğitim-öğretim yılında 10 temizlik gerçekleştirilecek,  etkinlikere eksiksiz katılan öğrenciler yıl sonunda çeşitli ödüller ile ödüllendirilecektir. Etkinlikler kapsamında yalnızca temizlik yapılmayacak olup, gelen öğrencilere çevre ile ilgili eğitimler de verilecektir. Ayrıca, öğrencilerin çevreye yönelik etkinlikler ve  projeler geliştirmeleri desteklenecektir.

          Proje sonucunda, öğrencilerde çevre eğitimi bilincinin oluşması,  öğrencilerin yaşadıkları çevreyi keşfetmeleri, temizlik konusunda daha hassas olmaları, farklı illerden öğrencilerle işbirliği içerisinde çevre bilinciyle ilgili çeşitli dijital ürünler ortaya çıkarmaları ve ortak bir hedef doğrultusunda akranlarıyla uyum içinde hareket etme becerileri kazanmaları beklenmektedir.

Proje Adı:Ljepote moje domovine / The beauties of my homeland (Memleketimin güzellikleri)

         11 farklı ülkeden çeşitli branşlarda öğretmenlerin katılacağı ve başlangıç tarihi Eylül ayı olarak planlanan, Türkçesi "Memleketimin Güzellikleri" adındaki uluslararası eTwinning projesinde, öncelikle ülkemiz Türkiye'yi olmak üzere, şehrimiz Kastamonu, ilçemiz Daday ve okulumuz Atatürk İlk/Ortaokulu'nu uluslararası bir eğitim portalında tanıtacak olmanın heyecanı içerisindeyiz.

        Projemizde Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Polonya, Slovenya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye'den öğretmenler ve öğrenci grupları yer alacaktır. Projemizin amacı, öğrencilerimizin yaşadıkları bölge hakkındaki farkındalıklarını arttırmak ve diğer ülkelerin kültürleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerle soyalleşme ve iletişim halinde olma deneyimini yaşayacak olan öğrencilerimizin, proje dahilindeki okulların bulunduğu bölgelerin sembolü haline gelmiş kültürel ve tarihi yerleri, milli ve doğal parkları, ünlü şahsiyetleri, unutulmuş değerleri, yöresel kelimeleri, geleneksel yapıları, geleneksel kıyafetleri, halk oyunları ve mutfak kültürleri ile ilgili önemli seviyede bir bilgi birikimine sahip olmaları umulmaktadır.

        Iletişim dili İngilizce olan projemiz kapsamında videokonferans, email, eTwinning portalı üzerinde her projeye özel oluşturulan twinspace gibi dijital kanallar yoluyla öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirleriyle iletişim kurmaları planlanmaktadır.

         Proje sonucunda, öğrencilerin ve öğretmenlerin başta kendi okul bölgeleri olmak üzere, diğer ortak okulların bulunduğu bölgeler hakkında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bilgiler edinmeleri, kendi bölgeleri ve diğer bölgeler hakkında öğrendiklerini karşılaştırmaları, tarihi ve kültürel mirasın önemini fark etmeleri, ulusal bir kimlik kazanmaları, gözlem ve araştırma yoluyla öğrenmeleri, akranlarıyla işbirliği kurarak bağımsızlaşmaları, birçok farklı dijital içeriği kullanabilir düzeye gelmeleri ve İngilizce kullanma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

24-07-202024-07-202024-07-202024-07-202024-07-2020

Yayın Tarihi: 24.07.2020