Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel okul/kurumlarda öğrenim gören öğrenciler/kursiyerler, beslenme ihtiyaçlarını yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. yerlerden karşılamaktadırlar. Bazı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağı büyük ölçüde, gıda güvenliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa veya tüketime sunulan gıda maddeleri teşkil etmektedir. Ayrıca kontrolsüz bir şekilde tüketilen enerji değeri yüksek, besin değeri düşük olan yiyecek ve içeceklerin yetersiz, dengesiz beslenmeye bağlı olarak ; şişmanlık, zayıflık ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğu, yetişkinlik döneminde görülen bazı kronik hastalıklara zemin oluşturduğu bilinmektedir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan İlçe Denetim Ekibi oluşturularak okul ve kurumlarda yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocakları denetlendi. Denetime Şube Müdürü Cemil KILIÇ, Veteriner Hekim Erdem BERKAN, Çevre Sağlığı Teknisyeni Avni KANAT katıldı.